Enric Borràs i Antoni Bori

9 05 2012

Imatge d’Enric Borràs obtinguda de http://teatreborras.hostzi.com/

Com sabeu Enric Borràs i Antoni Bori eren fills de Badalona. Com que el nostre poeta i mestre també va fer algunes incursions en el teatre, com a dramaturg va tenir l’alegria de veure la seva primera peça teatral interpretada pel gran actor Enric Borràs.

Gent de platja, estrenada al Romea el 4 de març de 1902, es va representar amb el paper de Cisco, el protagonista, a càrrec d’Enric Borràs. Amb tot, en una petita nota aclaridora, Antoni Bori fa constar que el dia de l’estrena un altre actor (Sr. Goula) s’havia de fer càrrec del paper, però es va posar malalt, i llavors Enric Borràs el va substituir tan reeixidament que l’èxit de l’obra va ser en bona part mèrit seu.

Per això no és estrany que, quan es va publicar l’obreta, Antoni Bori hi volgués posar una dedicatòria que us reproduïm:

Tot el sol de la costa, que tant a tu com a mi ens ha enardit en nostra jovenesa, he procurat buidar-lo en aquesta primera temptativa dramàtica; i per si jo l’hi hagués portat esmorteït i amb poca ànima, ha calgut que tu hi posessis la teva perquè brillés esplendorós, arribant més enllà del que es podien prometre els meus pobres esforços.

Pots pensar com t’estarà d’agraït ton compatrici, admirador i affm.

                                                                                                                             l’Autor


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: